cimer00

Kerecsend Község Önkormányzata Képviselő-testülete soros nyílt ülését 2023. szeptember 25-én, hétfőn 17.00 órától tartja a Közösségi Házban. - A lomtalanítás a településen az önkormányzattal egyeztetett időpontban, 2023.11.11.-én vehető igénybe. A lomhulladékokat reggel 06:00-ig kérjük kihelyezni az ingatlanok elé.

Kerecsendi Borklub Egyesület 2021. évi beszámolója


A Kerecsendi Borklub Egyesület életében a 2021-es esztendő az átlagosnál csendesebben telt. Ennek legfőbb oka a koronavírus járvány és annak következményei.

Áprilisban csatlakoztunk a Demjéni Hegyközség kezdeményezéséhez és megtisztítottuk a hegyközség szőlőterületeit a tetemes mennyiségű kommunális hulladéktól. Akciónk kiemelten érintette a kerecsendi Nagyasszó és Öreghegy termőterületeket.

Májusban összefogva a Kerecsendi Polgárőr Egyesülettel és a Kerecsendi Német Nemzetiségi Önkormányzattal a település belterületén szervezetünk szemétszedési akciót, ami eredetileg két kritikus utcát érintett volna, de mivel a tervezettél jóval többen vettek részt az eseményen, ezért a falu teljes déli oldalát (hét utca) sikerült megtisztítania lelkes kis csapatuknak.

Az esztendő további részében több alkalommal tartottunk kisebb összejöveteleket, amelyek üde színfoltjai voltak életüknek, hiszen lassan évek óta a közösségtől elzártan éltük mindennapjainkat.

Decemberben ismét sikerült megajándékozni a helyi sváb gyerekeket, akik nagy örömmel vették, hogy idén sem marad távol a Német és Borklubos Jézuska.

 2022-es terveink között szerepel a Demjéni Hegyközséggel összefogva a kerecsendi határ megtisztítás (április 9.).

Április – május folyamán reményeink szerint ismételten meg tudjuk szervezni a falutakarítási akciónkat (Német Önkormányzat, Kerecsendi Polgárőr Egyesület), erre nagy szükség lenne, hiszen annak ellenére, hogy az Önkormányzatnál elméleti síkon folyamatosan prioritást élvez a település tisztán tartása, áttörő eredményt nem sikerült az elmúlt években elérni e területen.
Az esztendő további eseményei még tervezési fázisban vannak, amelyek megvalósítását nagyban befolyásolja anyagi és humán erőforrásbeli lehetőségeink.
Ezúton is köszönjük az Önkormányzat tavalyi támogatását, amelyre lehetőség szerint idén is igényt tartunk, felhasználni azonban csak akkor kívánjuk, ha jelentősebb program megvalósítására kerül sor.

Kerecsend, 2022. 03. 21.


                                                                                                                                                          Prokaj Milán

                                                                                                                                     Kerecsendi Borklub Egyesület – elnök

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2023 Kerecsend Község Önkormányzata