cimer00

Kerecsend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete soron következő ülését 2023. május 22-én, hétfőn 17.00 órától tartja, a Közösségi Házban. - 2023. május 25-én, csütörtökön 16:00-18.00 óra között, Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője fogadóórát tart, a Közösségi Házban.
free accordion menu module

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. április 18. napjától - 2023. május 31. napjáig ebösszeírást végez Kerecsend község területén!


Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján az Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel
végzi e feladatát.


Az adatszolgáltatás kötelező, melyhez a szükséges nyomtatvány itt letölthető, vagy beszerezhető a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatalban.
Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezménye:

  • az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján kiszabott pénzbírság.


Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:

  • postai úton 3396 Kerecsend, Fő út 55 szám alatti címre elküldve,
  • személyesen ügyfélfogadási időben a Hivatalban
  • elektronikus úton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. május 31.


Felhívom továbbá az eb tulajdonosok figyelmét, hogy – a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (11. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ennek elmulasztása bírság kifizetését vonja maga után ebenként, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségüknek még nem tettek eleget, úgy szíveskedjenek a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

A kutyák chipezéséhez követelmény a veszettség elleni védőoltás felvétele.


Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magán  állatorvossal beoltatni, melynek elmaradása esetén állatvédelmi bírság szabható ki.

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2023 Kerecsend Község Önkormányzata