cimer00

Kerecsend Község Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános ülésére 2022. május 24-án, kedden 16.00 órakor kerül sor, a Közösségi Házban - Az ebek idei pótoltására 2022. június 13.-án (hétfőn) 17-18 óráig kerül sor.
free accordion menu module

FAVE

2022. április 21-én közgyűlést tartott a Kerecsendi Faluvédő Egyesület (FAVE). A tagság a szokásos éves beszámoló mellett rendkívüli napirendi pontként megtárgyalta az Egyesület megszüntetésére tett javaslatot, és úgy döntött, hogy kimondja az Egyesület megszűnését. 

A FAVE a település legrégebbi civil szervezete, 1991. március 11-én alakult. Nevéhez fűzödnek többek között az első kerecsendi játszótér  és a temetői emlékpark kialakítása, Kerecsendi Kiss Márton emléktáblájának elhelyezése, gobelin kiállítás és borversenyek a közösségi házban, az egész falut megmozgató majálisok, a szüreti felvonulások, a szilveszteri TV-műsorok, a „Tiszta Udvar Rendes Ház” akciók, a „Ki tud többet Kerecsendről?” vetélkedő,  a tájházi disznótorok, a FAVE-bálok, a Tisza-túrák, az évenkénti  hagyományőrző tájházi rendezvények,  a faluközpont felújítási pályázat megvalósítása.

Az elnökség ezúton is megköszöni tagjai munkáját, és köszönetet mond a település lakóinak is azért, hogy az elmúlt három évtizedben aktív résztvevői voltak a programoknak, ötletekkel, javaslatokkal, bíztató szavakkal és tevőlegesen is támogatták a szervezetet.

A közgyűlésen résztvevők az Egyesület himnuszává vált dallal köszöntek el a FAVE-tól:

„Csak egy kék színű virág, ennyi a jelünk,

Aki jön, mind barátunk és boldog lesz velünk.

Csak egy kék színű virág, mit a kezedben hozol,

Csak egy kék színű virág, s máris hozzánk tartozol.”

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2022 Kerecsend Község Önkormányzata