cimer00

Kerecsend Község Önkormányzata Képviselő-testületének soros nyílt ülését, 2023. november 27-én, hétfőn 17.00 órától tartja a Közösségi Házban.

Befejeződött az óvodabővítés és felújítás Kerecsenden

2011. december 5-én befejeződött az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszerében a „Korszerű nevelési feltételek, egyenlő esélyek biztosítása a többségében hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket integráltan nevelő Kerecsendi Óvodában” című, ÉMOP-4.3.1/A-09-2010-0002 azonosító számú projekt. A 161.446.381 Ft értékű beruházási program megvalósítására Kerecsend Község Önkormányzata 100 millió Ft támogatást nyert el az ÉMOP keretében.

A fejlesztés során megvalósult a Kerecsend-Demjén-Egerszalók-Egerszólát Napközi-otthonos Óvoda kerecsendi székhelyén a régi épületszárnyban (521,77 m2) három csoportszoba és a hozzájuk tartozó mosdók, öltözők felújítása, a konyha kiszolgáló helyiségekkel, raktárakkal, öltözőkkel, mosdókkal, irodával való bővítése, az óvodai nevelés területén dolgozók számára öltöző, zuhanyozó és WC, továbbá fejlesztő szobák kialakítása. Az új épületszárnyban (570,93 m2) két új csoportszobát hoztak létre a hozzájuk tartozó mosdókkal, öltözőkkel, továbbá nevelői szoba, vezetői és vezető-helyettesi iroda és irattár, biztos kezdet klub szoba, só-szoba, valamint mosó-szárító-vasaló helyiség és szertár is létesült. A fejlesztés során komplex akadálymentesítés valósult meg.

A beruházás révén a mikrotérségi feladatokat is ellátó intézmény kerecsendi székhely óvodája alkalmassá vált az óvodai felvételi igények maradéktalan kielégítésére, javultak a gyermekek ellátásának feltételei és a dolgozók munkakörülményei, gazdaságosabbá vált az épület fenntartása.

Cím: Kerecsend Község Önkormányzata

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.kerecsend.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

ovoda feluj

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2023 Kerecsend Község Önkormányzata